Öt Elem Wing Tsun Kung Fu Egyesület delegációja indul Kanadába

2013. március 13.

Április közepén egyesületünk oktatói, Sifu Török Róbert vezetésével, egy hetes látogatásra érkeznek a Wing Tsun egyik legnagyobb tudású kínai nagymesteréhez, Sifu Carson Lau-hoz a kanadai Torontóba.

Sifu Carson Lau három évtizedet töltött el a Wing Tsun oktatásával és gyakorlásával, s ezen idó alatt elsajátította a Wing Tsun teljes rendszerét (beleértve a legmagasabb szintű technikákat, a kantoni pillangókés használatát is). Hong Kong-ban kezdte tanulmányait, évtizedekig ott tanult és tanított, később Kanadába költözött, ahol megalapította saját szövetségét a Carson Wing Tsun Academy-t és jelenleg számos iskola tartozik az ellenőrzése alá Kanadán kívül az Egyesült Államokban is. Sifu Carson Lau életrajzát angolul részletesebben itt lehet elolvasni: http://www.wingtsun.ca/sifu-lau/

Látogatásunk kettős célt szolgál: egyesületünk szeretne egy partneri kapcsolatot kiépíteni a Carson Wing Tsun Academy-vel, s ezzel megnyitni az utat egy autentikus kínai forrás felé. A látogatás során több edzésen is részt fogunk venni és ezen felül az egyesület vezetője, Sifu Török Róbert továbbképzésben is részesül Sifu Carson magánóráin, mely során lehetősége nyílik a stílus teljes technikai eszköztárának elsajátítására, beleértve a kantoni pillangókés hiányzó, még meg nem tanult sorozatait is.

Az utazásról, az edzésekről és az egy hetes látogatás eseményeiről folyamatosan fogunk megosztani híreket Facebook rajongói oldalunkon és a honlapon is.

©2023 Five Elements Wing Tsun Kung Fu Association – All rights reserved