Rendezvényeink

Egyesületünk és tagiskolái többféle eseményt is szervez a publikum részére, illetve zártkörű rendezvényeket tagok számára.

Egyesület által megrendezett zártkörű események tagok számára

 • Helyi szemináriumok
 • Nagymesteri szemináriumok
 • Speciális szemináriumok
 • Edzőtáborok
 • Kihívások
 • Vizsgák

A tanulók a szintjüknek megfelelő csoportban tanulhatnak (Siu-Nim-Tau, Chum-Kiu, Chi-Sau, Biu-Jee…). Kung fu szakértők, mesterek segítenek a technikák tanulásában, valamint a szemináriumok végén vizsgázási lehetőség van.

Publikus események

 • Nyílt edzések
 • Kung Fu bemutatók
 • Tagfelvételek
 • Képzések, workshopok

Ezeken az eseményeken lehetőség van megtekinteni, kipróbálni a Wing Tsun Kung Fu-t és beiratkozni valamely tagiskolánkba.

Továbbképzés instruktoroknak, mestereknek

Az egyesület oktatói folyamatos továbbképzésben részesülnek:

 • havi 2 alkalmas központi instruktori edzéseken,
 • magánúton való tanulás és
 • szemináriumokon való részvétel során.

Az edzéseken és magánórákon a szintjüknek megfelelő tananyagot gyakorolhatják külön csoportban: Siu-Nim-Tau, Chum-Kiu, Biu-Jee, Muk-Yan-Chong alkalmazásai, Chi-Gerk, ill. Chi-Sau szekciói, valamint a Wing Tsun fegyverei.

Helyi szemináriumok

Hagyományosan évente kétszer, tavasszal és ősszel az egyesületünk vezetője Si-Fu Török Róbert ellátogat a helyi tagiskolákba egy hétvégén (szombat és vasárnap), hogy egy 3×2 órás Wing Tsun szemináriumot tartva az ottani tanítványoknak. Ezen az eseményen természetesen más tagiskolák diákjai is részt vehetnek, így egy jó közösség alakulhat ki, amelyen a diákok jobban megismerik egymást és együtt gyakorolják a Wing Tsun művészetét.

Az utolsó edzés végén egy kb. 2 órás vizsga következik, majd a diploma osztás után egy közös csoportképpel zárjuk az eseményt.

Nagymesteri szeminárium

A nagymesteri szemináriumon az egyesület tagiskolái összegyűlnek és közösen gyakorolják a Wing Tsunt. Az eseményt Si-Fu Török Róbert vezeti, néha azonban meghívunk más neves Wing Tsun nagymestereket is, mint pl. Si-Fu Carson Lau-t. Jellemzően hétvégén kerül megrendezésre és 3 napot tart.

Két részre oszlik a szeminárium:

 • Instruktori edzés – pénteken 2×2 óra edzés. Ezen az edzésen összegyűlnek az instruktorok és a mesterek, hogy magas szintű technikákat (Biu-Jee, fabábu, Chi-Sau, Chi-Gerk, hosszúbot, pillangókések, stb.) gyakoroljanak. Nem ritka, hogy a magasabb szintű haladó diákok (preinstruktori fokozatban) is részt vesznek rajta.
 • Diákoknak szánt edzés – szombaton és vasárnap, napi 2×2 óra edzéssel. Ezeken a napokon az egyesület összes tagiskolából a diákok összegyűlnek és együtt gyakorolják a haladóbb Wing Tsun technikákat.

Az esemény végén egy komolyabb hangvételű vizsga következik, amelyen nem csak a kezdő-, gyakorló- és haladó diákok vizsgáznak, hanem instruktor és mester vizsga is terítékre kerül. A vizsga után diplomaosztás, majd egy közös csoportképpel zárjuk az eseményt.

Speciális szemináriumok

Ez egy rendhagyó esemény, ami egy bizonyos témára koncentrál, jellemzően magas szintű Wing Tsun technikákat gyakorolnak a résztvevők és mint a legtöbb szemináriumot, ezt is hétvégén rendezzük meg.

Az esemény végén nem feltétlen rendezzük meg a vizsgát. A legvégén természetesen egy közös csoportképpel zárjuk le az eseményt.

Edzőtáborok

Minden nyáron megrendezzük a nyári edzőtábort a tanítványok számára, amit Si-Fu Török Róbert vezet. Az edzőtábor általában 5 napig tart és napi 2×2 óra edzés áll rendelkezésre, amelyen a résztvevők belemerülhetnek a Wing Tsun világába. Jellemzõen Magyarországon, de külföldi edzőtáborokat is szervezünk, pl. Erdélyben, az Egyesült Királyságban és Európa több területén.

Az esemény akár nyaralásnak is vehető, hiszen a résztvevők az edzések mellett kirándulásokon és egyéb szabadidős programokban is részt vehetnek egy szép helyen.

Mint a nagymesteri szemináriumon, úgy itt is egy komolyabb hangvételű vizsgával, diplomaosztással, majd végül egy közös csoportkép készítéssel zárjuk az eseményt.

Kihívások

A Wing Tsun Kung Fu nem sport, hanem harcművészet!

A keleti harcművészetben nem mások, hanem önmagunk legyőzése az igazi cél.

Az igazán nehéz nem mások, hanem saját gyengeségeink legyőzése, önmagunk felülmúlása, saját határaink átlépése és a tökéletességre való törekvés. Az egymással való versengés helyett a kihívások segítenek nekünk a bizonyításban.

Két féle kihívást különböztetünk meg az egyesületünkben:

 • az egyesületi kihívások és
 • a klubon belüli kihívások, azaz a mérföldkövek.

Az egyesületünk által megrendezett kihívásokat egy szeminárium keretén belül tartjuk meg.

A II. szinten lévő kihívást csak akkor lehet elvégezni, ha a tanítvány előzőleg már teljesítette az I. szintet.

A kihívás teljesítésével a gyakorló kap egy az egyesület által kiállított oklevelet és a hozzátartozó felvarrót.

Egyesületi kihívások

Kihívás neve

I szint

II szint

Edzés marathon
12 óra
24 óra
Utcai támadó elleni önvédelem farkasfog felállásban
50 támadó ellen
100 támadó ellen
Több támadó elleni harc
4 támadó ellen 4 percig
5 támadó ellen 5 percig

Edzés marathon

12 óra
24 óra

Utcai támadó elleni önvédelem farkasfog felállásban

50 támadó ellen
100 támadó ellen

Több támadó elleni harc

4 támadó ellen 4 percig
5 támadó ellen 5 percig
12/24 órás edzés:
 • A 12 órás edzés kihívást egyesületünk minden év elején (általában februárban) rendezi meg, ami reggel 9-től este 9-ig tart, egy zárt esemény keretein belül. Ezen az edzésen minden egyesületi tag részt vehet. Óránként 5 perc szünet, 3 óránként fél óra szünettel. Az utolsó órában lehetőség van vizsgázni.
 • A 24 órás edzést 4 évenként rendezi meg az egyesület, ahol reggel 9-től másnap reggel 9-ig tart ugyancsak zárt kapuk mögött. Ez a hosszú és fárasztó edzés igencsak próbára teszi a résztvevőket. Az esemény alatt lehetőség van a 12 órás edzésen is részt venni. A 24 óráson csak azok vehetnek részt, akik előtte egy évvel már teljesítették a 12 órás kihívást. Az edzés alatt óránként 5 perc szünet, illetve 3 óránként 30 perc szünet segíti a résztvevőket a pihenésben. A 11. órában vizsgát is tartunk azok számára, akik fokozatbéli szintet szeretnének lépni.
50/100 ember elleni harc farkasfog felállásban:

Ez a kihívás a harcról szól. Főleg a tapasztaltabb diákok, instruktorok és mesterek kihívása ez. A tamadók un. farkasfog felállásban várják a kihívás teljesítőt. A támadók egyenként támadnak, nem pedig egyszerre. A földrevitel kötelező. Amíg nincs a földön a támadó, addig nem mehet tovább a következőhöz. A támadó azonban nem Wing Tsun technikákat támad, hanem utcai harc stílusban, egyszerű ütéseket, rúgásokat, lefogásokat és ezek kombinációját szabadon alkalmazhat. Hiba esetén (pl. tiszta ütést, vagy rúgást kapott, vagy egy sikeres lefogásból már nem tud kiszabadulni) ugyanazon támadó ellen újra kell kezdenie a harcot. A Wing Tsun gyakorlónak az első szinten 50, a második szinten összesen 100 emberrel kell így megküzdenie.

4 támadó ellen 4 percig / 5 támadó ellen 5 percig:

Ez a kihívás a mesterek kihívása. Az első szinten 4 ember ellen kell harcolnia 4 percen keresztül, akik egyszerre és folyamatosan támadnak. A második szinten már 5 támadó ellen kell harcolnia 5 percen keresztül. Ez idő alatt a Wing Tsun gyakorló folyamatos nyomás alatt van és ebben a helyzetben kell helyt állnia.

Klubon belüli kihívások/mérföldkövek

Lehetőség van a tagiskolákon belül is teljesíteni kihívásokat. Ezeket „mérföldkő”-nek hívjuk. A mérföldköveket akár kategóriákra is fel lehet osztani (pl. gyorsaság, kitartás, szorgalom, stb.) és 3 szintje is van.

Ilyenek pl.:

Ütés gyorsaság pajzsra

 • 200/1 perc
 • 250/1 perc
 • 300/1 perc

Ütések száma pajzsra

 • 100.000
 • 500.000
 • 1.000.000

Minden edzésen megjelent (min. 2 alkalom/hét)

 • 0,5 év
 • 1 év
 • 5 év

A mérföldkövek listáját lehet bővíteni is és csak a képzelet szabhat határt, azonban mindenképpen az adott iskola vezetőjének jelenlétében és annak engedélyével lehet ezt megcsinálni. A mérföldkő teljesítését az iskola vezetője hitelesíti az aláírásával a tagsági könyvben.

Vizsgák

A vizsgákat általában az egyesület által megszervezett szemináriumok, edzőtáborok, kihívások végén rendezzük meg azok számára, akik felkészültek az adott fokozathoz tartozó tananyagból. Másfél/2 órát tartanak, a magasabb fokozatra lépőknek viszont több óráig is eltarthat, mivel nagyobb tananyagot kell bemutassanak.

A vizsgarendszerről és a tananyagról többet ITT olvashatsz.

Azonban vizsgázni nem csak a szemináriumok végén lehet. Bizonyos fokozatoknál lehetőség van az egyesületünkhöz tartozó hivatalos tagiskolán belül, az iskolavezető jelenlétében is letenni. Természetesen a Si-Fu Török Róbert által hitelesített diplomát ugyanúgy megkapja.

Publikus események

A publikus eseményeket leginkább a tagiskoláink szervezik meg.

Célja, hogy hirdesse a Wing Tsun Kung Fu harcművészetét, az egyesületünket és magát a helyi Wing Tsun iskolát. A nyílt edzéseket, az önvédelmi képzéseket és a tagfelvétellel egybekötött Kung Fu bemutatókat mindenki megtekintheti és részt vehet rajtuk. A Kung Fu bemutatókon pl. az iskola diákjainak remek lehetősége van bemutatni a nagyvilágnak az eddig megszerzett tudását növelve a helyi iskola népszerűségét.

©2023 Five Elements Wing Tsun Kung Fu Association – All rights reserved